Thursday, June 07, 2007

Oppstart



Huset vi skal bo i tar form.



Lunsj under et mannsseminar holdt av Øyvind Hofstad fra Menn Tar Ansvar. 



Basen har blitt helt topp, og gleder oss hver dag.



Midt i all forberedelse er det masse hveradag også:)



Johanna klapper en av de flotte store papegøyene som finnes i området.



Bjarte underviser 1. uka på skolen



Sykkelen er dyrebar og blir brukt til alt mulig.

Hei venner.
Den siste mnd har gått svært fort unna for oss, det har vært masse som vi trengte å gjøre ferdig før skolestart i midten av mai. og ikke minst når studentene kom, det å følge opp å drive denne første Disippeltreningsskolen her ute i La Moskitia. Vi kjenner oss litt slitne, men på en slik god måte. Og for en glede det er å kunne si at nå er vi i gang og har 7 flotte studenter. Vi er fra tre nasjoner på skolen, Norge, Honduras og Nicaragua, og vi har studenter som kommer fra svært forskjellig livs situasjoner.  For et privilegium det er å få gå samen med 
mennesker som Gud kaller på og som har gitt gjennsvar på det kallet. Allerede nå etter 3 uker av skolen merker vi at Gud 
jobber masse i hver enkelt av oss. 
Basen er så og si ferdig bygget og vi har rettet mer av vår energi opp i mot det å gjøre ferdig huset som vi skal bo i. Vi har 2 snekkere og to hjelpere i arbeid hver dag, så det skjer masse hele tiden. Daglig koster det oss 220 kr å ha desse i arbeid, så forholdene er ganske annerledes en hjemme. Vi er så takknemlig for at Gud har lagt det slik til rette for oss at vi kan få til dette husprosjektet som kan hjelpe oss mens vi er her, og som kan være en stor glede og velsignelse videre når vi har avsluttet vår innsats her nede.
Neste uke skal vi undervise om relasjoner, det blir veldig spennende. Flere av studentene har vokst opp under svært vanskelige familie forhold, og det trengs virkelig legedom, tilgivelse, og nåde til å snu mange negative trender som finnes i familie situasjonene her ute. Vær med å be om at Gud skal røre ved hjertene til studentene våre, og at de kan være med å skape en ny trend når det gjelder familie relasjoner og prioriteringer.
For noen dager siden begynnte regntiden, og nå kan vi se kraftige regnbyger og lyn/torden nesten hver dag. Vi var uheldige å fekk ødelagt en del på internett oppkoblingen vår i en slik torden storm som raste, så våre oppdateringer ser ut til å fremdeles bli en del stykkevis.
Tenker ofte på dere der hjemme som går sommeren i møte, håper dere har ei god tid og at dere får mange fine dager å kose dere på.
Med varme!! hilsener fra oss 4.

2 comments:

Hilde & Kay-Morten Aarskog said...

Hei!

Blir så oppmuntret å lese nytt fra dere og se bildene. Basen ser jo helt fantastisk ut!

Dere imponerer meg! Stå på. Gud velsigne dere!

Hilde

Andreas Hide said...

Javel der,

Det ser ut som dere har det veldig bra, vi her hjemme tenker mye på dere der ute også....

Keep up the good work.

Hilsen Andreas, Linda og lille Benedicte.